Střelecká činnost v druhé polovině roku 2014

Střelci slaví úspěchy!

Zdravím všechny příznivce střeleckého sportu, obzvlášť fandy armády české Republiky! Život na naši střelnici KVZ směle pokračuje, při pohledu do zaplněného kalendáře ba přímo fičí. V podstatě každý týden probíhají závody, brigády, soustředění nebo tréninky. Dril a rutina začíná nést ovoce, konečně se naši borci umisťují na nejvyšších příčkách ne-jen oblastních soutěží.  Zde přináším pár řádek o významných podnicích a aktivitách probíhajících v druhé půlce roku.

 12.10.2014, soutěž KVZ samopal SA-58

Za krásného podzimního počasí jsme na střelnici přivítali sportovce z okolí, a po registraci a nástupu započalo klání o vítěze ve střelbě ze samopalu podle pravidel KVZ. Disciplíny byly předem dány, střelba vleže, vkleče a ve stoje. Každá položka znamenala 20ran do terče vzdáleného 50m od střelce, na redukovaný terč nekrytě ležící figury. Putovní trofej zůstala tradičně v Kvasicích, když si první místo vystřílel Zdeněk Zapletal.

1. místo: Zdeněk Zapletal, KVZ Kvasice, 2. Místo: Karel Řezanina, KVZ Napajedla, 3. místo: Václav  Cífka, Kvasice

18.10.2014, Memoriál Jiřího Machaly

V druhé půlce října se konal na střelnici již 8.rořník střeleckého víceboje (střelba z velkorážné pistole), Memoriál Jiřího Machaly. Díky letošnímu teplému počasí se závodu zúčastnila více než dvacítka startujících, což vždy zaručuje tvrdou konkurenci. Vždyť Moravští střelci se pravidelně umísťují na nejvyšších příčkách mistrovství ČR, pořádané Svazem vojáků v záloze! Krásné počasí vedlo k výjimečným výkonům! Už fakt, že po první disciplíně vedl startovní pole místní borec značila vynikající pozici pro vítězství. Po tuhém boji a sečtení všech výsledků byla pro všechny Kvasičáky balzámem na duši zpráva, že odchovanec KVZ Kvasice, Jaromír Chytil, pobil celé startovní pole a zvítězil v tomto prestižním závodě.  Střílelo se: Mířená střelba, 6 ran na 2 terče za 10s, rukojmí a figura na 50m.

1. místo: Jaromír Chytil, KVZ Kvasice, 2. Místo: Petr Střítezský 3. místo: Luděk Mikulič, Hlinsko

 

1.11.2014, Mikulášský trojboj

První listopadový den se konal trochu s předstihem Mikulášský trojboj, tedy akční střílení z velkorážné pistole. Disciplíny: mířená 20ran, figura na 50m, železné popry a terč "kanár" -  v časovém limitu. Ačkoliv ležela ve skale hustá mlha, závod se nakonec  regulérně odstartoval. Vždyť  podmínky platí pro všechny stejně :-). Nicméně před polednem se počasí umoudřilo a připravilo nám opravdu krásný podzimní pohodový den. Střelba na 50m vzdálený terč, téměř jako vždy, "nečekaně"zamíchala pořadím,  s přehledem vyhrál místní střelec Jaromír Chytil.

1. místo: Jaromír Chytil, KVZ Kvasice, 2. Místo: Zdeněk Zapletal, KVZ Kvasice, 3. místo: Josef Hrbáček, KVZ Halenkovice

Ani zdaleka to není souhrn všech akcí, v poslední době probíhá s téměř týdenní pravidelností soustředění našich borců, tzv. Brokové odpoledne, kdy trénují  střelbu na rychle letící hliněné holuby, občas zavítají na střelnici naši myslivci ověřit přesnost a nastřelení svých zbraní, a taky vídáme s železnou pravidelností naše kamarády z KVZ Halenkovice a Westernového klubu Otrokovice.

 

Sledujte naše webové stránky, www.kvzkvasice.webnode.cz.

Pavel KRISTEK, KVZ Kvasice