MČR ve střeleckém víceboji Svazu vojáků v záloze

O víkendu 13.-14.6.2015 se na střelnici sportovně střeleckého klubu v Lulči, ležící jihozápadně, kousek od Vyškova, uskutečnil již XXX. ročník Mistrovství České republiky ve střeleckém víceboji družstev svazu vojáků v záloze, včetně závodu veteránů.

Střelba probíhala ze dvou typů zbraní - velkorážné pistole nebo revolveru a malorážné pušky, v disciplínách mířená střelba na přesnost, mířená střelba na rychlost, akční střelba, střelecká štafeta a akční střelba z malorážové pušky. Vzdálenost terčů od střeleckých pozic byla 25-50m. Závodu se zúčastnilo celkem sedmnáct tříčlenných týmů, tj. 51 startujících.

První místo obsadilo družstvo z Nového Jičína ve složení: Jaroslav Knápek, František Šťastný a Antonín Kopečný.

Druhé místo obsadilo družstvo z Vyškova ve složení: Hana Řůžičková, Otto Hofman a Josef Viktorín.

Třetí místo obsadilo družstvo Zbyšov1 ve složení: Miloš Zahradníček, Zdenek Balej a Jerzy Wojda.

Forma závodníků byla famózní, nikdo nikomu nic nedaroval a bylo to znát i na výsledcích, vždyť prvních 10 týmů bylo srovnáno těsně za sebou, jen s minimálními bodovými rozestupy.

V kategorii seniorů obsadilo střelecké družstvo KVZ Kvasice 13. místo v soutěži družstev, v hodnocení jednotlivců jsme si vystříleli:

Petr Klabačka - 26. místo

Pavel Kristek - 30. místo

Jaromír Chytil - 43. místo

Absolutním mistrem v jednotlivcích v kategorii seniorů i veteránů, je pro rok 2015 pan František Jakeš.

 

Byla to naše první zkušenost na celonárodní úrovni, možná se na výsledcích podepsala nezkušenost a nervozita, každopádně jsme si závody užili a pevně doufáme v lepší zítřky.

 

Za KVZ Kvasice,

Pavel KRISTEK