KVZ Kvasice v roce 2014

KVZ Kvasice v roce 2014

I v letošním roce jsme se obuli do střeleckého života s patřičným odhodláním uspořádat tradiční akce jak na střelnici, tak za spolupráce s Kvasickými občany přímo v obci.

19.4.2014 pro nás začala "Železná sobota", kdy jsme prošli a projeli s kontejnerovým autem celou obec  a odvezli kupu nepotřebného železného šrotu z každé ulice, přímo do sběrny surovin. Pevně věříme, že jsme pomohli nejedné domácnosti s jarním úklidem a děkujeme za součinnost všech, kteří nás podpořili.

24.4.2014, "O krále střelců" ze samopalu vzor 58.  V tomto termínu proběhl v prostorách Kvasické střelnice již druhý ročník soutěže "O krále střelců" ze samopalu vzor 58, vyhlášené pro širokou veřejnost. Mohl si tedy přijít vyzkoušet samopal, zavzpomínat na dobu základní vojenské služby, nebo  zasoutěžit si, v podstatě kdokoliv starší 18 let, aniž by byl vlastníkem zbrojního průkazu.

Ačkoliv se jedná pouze o druhý ročník, zúčastnilo se celkem 38 soutěžících! Celé odpoledne vládla na střelnici pohodová atmosféra, závod proběhl bez nejmenších komplikací a věříme, že všichni zúčastnění si jej patřičně užili.

Na prvním místě se umístil Jaroslav Smutný z Hulína, druhé místo si vystřílel Kvasický borec - Aleš Judas a třetí skončil Martin Kotolán ze Zlína. Všichni šampioni obdrželi za své výkony hodnotné ceny. Gratulujeme!

3.5.2014, Klubový přebor. Již tradičně se konal začátkem května klubový přebor KVZ Kvasice a Halenkovice a pozvaných hostů, který měl prověřit kolik jsme toho přes zimu zapomněli, nebo naopak jak kvalitně jsme potrénovali. Počasí nám zaslouženě přálo, takže se z původního sportovního klání stalo příjemně strávené dopoledne. Pomyslný putovní pohár zůstal v Kvasicích, kdy si nejlepší umístění vystřílel Petr Klabačka, těsně následován Jaromírem Chytilem a Zdeňkem Zapletalem.

24.5.2014, Dětský den - začínal předposlední květnovou sobotu s velkým otazníkem, protože od samého rána kropily Kvasickou střelnici a široké okolí provazy vody. Někdo nahoře ale vyslyšel naše skromné přání a kohoutek zavřel. Takže v jednu hodinu odpolední už zase vesele svítil "Oskar" a teplota se vyšplhala na letních 25°C.

Děti se po příchodu na střelnici zaregistrovaly do několika kategorií, dostaly lístky na pití a na špekáčky a začaly soutěžit ve střelbě ze vzduchovky a jiných sportovních disciplínách. Jako další aktivity mohly vyzkoušet hod granátem, závod ve skákání v pytlích, díky hasičům stříkání ze stříkačky na přesnost, a jiné.

Jako doprovodný program jistě ocenily jízdu po Moravě v motorovém člunu, prodlouženou lanovku, malování na obličej, možnost prohlédnout si historické vozy, motocykly a zbraně, nepřehlédnutelný zahradní "malotraktor" John Deere a samozřejmě potkaly spoustu zajímavých lidí, kteří se zájmem odpovídali na nejrůznější dotazy. Naši nejmenší zase zkoušeli navléknout barevné kruhy na krk čápovi, nebo lovili štěstí v bazénu :-).

Celé odpoledne nás doprovázela reprodukovaná hudba, většinou s líbivou dětskou tématikou, která večer změnila styl a žánr, a k poslechu a k tanci nám zahrála country kapela Návrat. Jako správná kapela nekončila zábavu a hrála až do pozdních nočních hodin.

Jsme rádi, že je tato akce tak oblíbená jak mezi dětmi, tak jejich rodiči, účast byla obrovská a nás těší, že můžeme přispět naší činností k rozvoji  dovedností a radosti dětí. Děkujeme za spoluúčast SDH Kvasice a ostatním spřáteleným klubům a v neposlední řadě také sponzorům, bez jejichž pomoci a podpory by to nešlo.

 

Výsledky:

Starší holky: 1. Jana Pokojová, 2. Daniela Klapilová, 3. Klára Juráňová

Starší Kluci: 1. Tomáš Machala, 2. Aleš Fišer, 3. Daniel Slavík

Mladší holky: 1. Tereza Pafková, 2. Adéla Skácelová, 3.

Mladší Kluci: 1. Adam Konečný, 2.Honza Vavřík, 3.David Tobola

 

Mezi tím proběhlo už nespočet brigád, kdy jsme opravili již notně poškozené stojany na terče, lapač v dostřelišti, zvelebili  štábní vagón novým nátěrem a oživili taktéž nátěr plotu.

Jak vidíte, pořád se něco děje, neb bez práce není zábava - alias těžce na cvičišti, lehce na bojišti.

Děkujeme za vaši přízeň a těšíme se na viděnou na některé z dalších akcí!

Sledujte naše webové stránky, www.kvzkvasice.webnode.cz.

 

Za KVZ Kvasice,

Pavel KRISTEK (pkristek@centrum.cz)